Piți versus Erou

Pe o stradă apropiată de zona în care locuiesc, am remarcat de câteva ori, ieșind alene pe poartă cu o țigară slim între degete, o tânără... Sunt convinsă că știți tipologia: înaltă și subțire, îmbrăcată cu fustă foarte scurtă sau pantaloni indecent de tăiați, aranjată și machiată, ce lasă un nor de parfum în urmă. Genul acela ambalaj frumos, care nu ascunde nimic... O piți” drăguță după care întorci capul indiferent dacă ești bărbat sau femeie (din motive diferite, bine-nțeles).

Doar că azi am văzut-o dintr-o perspectivă diferită. Una ce mi-a dat o lecție pe care credeam că o învățasem deja: să nu judeci.
 Imaginați-vă urmatoarea scenă: o după-amiază caniculară pe aceeași stradă prăfuită. În fața unei porți erau adunați câțiva bărbați lângă o mașină. Când am ajuns mai aproape și am văzut ce se întâmplă, mi s-a făcut frig instantaneu la 36 grade Celsius. Pe un covor albastru de cauciuc zăcea un câine. Probabil a fost lovit de o mașină deoarece era plin de sânge și respira greoi. Picioarele îi tremurau și avea ochii închiși, parcă trăindu-și ultimele clipe din viață.

În fața lui, așezată în genunchi era tânăra de mai sus. Nu mai avea deloc aliura unei pițipoance”. Avea o foarfecă într-o mână și un ac în cealaltă. Cu mișcari grăbite, dar foarte sigure, cosea rana câinelui pentru a opri sângerarea.
Se străduia să-i salveze viața. În acel moment m-a trecut un nou val de transpirație rece. I-am cerut iertare în gând pentru modul în care o judecasem. O pusesem într-o cutie, lipindu-i o etichetă și așezând-o pe rafturile gândurilor mele. Și am mulțumit Universului că EA există.

Acum ea este eroul meu. Eroul care m-a învățat că nu trebuie să arăți într-un anume fel pentru a face un lucru ce numai eroii pot face: să salveze o viață. Că nu ai nevoie de o capă și sabie, nici de mușchi sau putere pentru a fi erou.  Indiferent cum arată omul de lângă mine, poate ascunde un erou.

 Tu cum ascunzi eroul din tine?

“Fiecare societate are nevoie de eroi. Și eroii există în fiecare societate. Motivul pentru care adesea nu-i vedem este că nu ne deranjăm să-i observăm.” (Susilo Bambang Yudhoyono).

Enjoy and Shine!
www.oklifecoaching.com  

Comentarii

  1. Nu demult am descoperit blogul Dvs. De atunci il citesc cu interes si astept cu nerabdare noile postari. Imi place cum scrieti. Va felicit!

    Zinia Matyas

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be