Sunt life coach și îmi place!

Bine, bine, dar ce înseamnă asta? - vă veți întreba probabil. Și cum ai ajuns să fii life coach?

Hmmmmm...... (J), iată povestea mea:

A fost odată ca niciodată... pe vremea când lucram într-o multinațională… Aveam performanță în ceea ce făceam, urmăream obiectivele, obțineam rezultate și munceam cât era ziua de lungă. Zi după zi, an după an. Salariul creștea, la fel și responsabilitățile. Iar băiețelul meu se înălța, fără ca eu să pot spune că am fost acolo când a crescut.

Și așa trecură șapte ani.

Într-o dimineață, când alergam din nou spre o altă zi plină de muncă, obosită și nedormită din cauza grijilor de la serviciu pe care le purtam cu mine tot timpul, o întrebare mi s-a cuibărit în minte: “Așa vrei să arate viața ta?”

A fost ca un duș rece, ca și cum un fascicul de lumină ar fi străbătut norii negri de deasupra capului meu, perforând cu o rază pătrunzătoare adevărul dureros.

Adevărul era că începusem să pierd o parte din mine, începusem să devin un corporatist fără viață personală, un obsedat al muncii, fără vreun scop anume și fără un răspuns la întrebarea “De ce?”

Am început să caut, asiduu și fără încetare, răspunsuri la întrebările care nu se mai opreau:  Ce vreau de fapt? Unde mă îndrept? De ce? Ce e mai important pentru mine? Ce aș putea să fac mai bine? Care e acel lucru care m-ar face să mă simt împlinită?

Astfel a început un proces de autoanaliză și descoperire de sine; valorile au fost scuturate de praf, au fost înlăturate rând pe rând barierele, informațiile au fost așezate frumos pe rafturile mentale și o nouă imagine s-a conturat din ce în ce mai clar: profesia de life coach!

Ce este  un life coach (antrenor de viață)? Este un partener care îți stă alături pentru a crea schimbarea pe care ți-o dorești; este suportul tău pentru a te descoperi, a lua deciziile în funcție de rezultatul pe care ți-l setezi și te ajută să acționezi  în această direcție. Un coach nu este cineva care stă în fața ta încercând să te conducă; un coach nu este persoana din spatele tău împingându-te pentru a face o mișcare; un coach este persoana de lângă tine, stând umăr lângă umăr și însoțindu-te în călătoria ta spre un eu mai bun - spunea Gerard O'Donovan la una din prezentările sale.

Și asta este ceea ce îmi doresc! Să ating excelența în coaching pentru a reuși să fiu partenerul tău spre succes. Călătoria mea a pornit pe la începutul anului 2012 și e una care până acum mi-a oferit satisfacții extrem de mari. Familia mă susține și sunt toți lângă mine în această călătorie (sunt extraordinari!:).  Lucrez cu un coach pentru a-mi clarifica ce vreau și cum pot ajunge acolo. Am învățat împreună cu ea să am încredere că pot face asta și să mă bucur de fiecare pas pe care îl fac în acea direcție – Mulțumesc, Maria!

M-am inscris la o şcoala de coaching (International Coach Academy) pentru a învăţa de la profesionişti  în domeniu şi pentru mă dezvolta. Cursurile sunt fascinante, iar practica de coaching este una care, deși la inceput m-a speriat, acum îmi dă senzația că asta am făcut dintotdeauna. Mi-am făcut blogul şi a fost prima dată când am scris ceva despre mine, despre ce cred sau despre etapele prin care trec şi am oferit ceva din ceea ce am învăţat. Mi-am amenajat un birou acasă, pentru a fi locul dedicat coaching-ului, în care să îmi adun toate cărţile şi materialele, locul în care pot să mă retrag pentru a face coaching sau a participa la workshop-uri online sau teleclass-uri. Am participat la câteva evenimente de coaching şi citesc mult pe această temă...cam  tot ce găsesc tipărit sau on-line J.

Am început să fac coaching, de data asta în calitate de coach, nu de client, iar rezultatele pe care reușesc să le obțină clienții mei mă uimesc și mă încântă în același timp. Reușitele merg de la a avea mai multă răbdare cu copilul până la a stabili priorități și a-și gestiona cariera. Fiecare reușită e unică și îmi dă satisfacția de a avea privilegiul să fac parte din acest succes.

Și povestea merge mai departe... J

Comentarii

  1. Kati, felicitări pentru opţiunea ta pentru coaching.
    Mi-a plăcut foarte mult exprimarea "Un coach nu este cineva care stă în fața ta încercând să te conducă; un coach nu este persoana din spatele tău împingându-te pentru a face o mișcare; un coach este persoana de lângă tine, stând umăr lângă umăr și însoțindu-te în călătoria ta spre un eu mai bun". Cred că este esenţa coaching-ului. Cel puţin din punct de vedere teoretic. Până la practică însă mai este ceva drum... Dar dacă pornirea este bună ai măcar garanţia că te găseşti pe calea bună.
    Succes !

    RăspundețiȘtergere
  2. De la teorie la practica cel mai scurt si frumos drum e prin coaching :) Coaching pe ambele directii: eu ca si client si eu ca si coach. Destinatia mi-am fixat-o, mi-am facut bagajele si am pornit. Am alaturi de mine oamenii care ma sustin. Ce mai lipseste? Nu stiu... inclin sa cred ca nimic, dar a spune ca ai totul sunt vorbe mult prea mari...

    Iti multumesc mult pentru ganduri si urari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be