Lasă-mă să gândesc în locul meu!


M-am aricit! Adică îmi ridic țepii și devin irascibilă la toate îndemnurile, propagandele și lozincile circulate în preajma Crăciunului pentru protejarea brazilor.

Dar sa începem cu începutul... Crăciunul e sărbătoarea mea preferată. Îmi place agitația de dinainte de a ne liniști, îmi plac luminițele colorate ce străbat cenușiul zilelor prea scurte, ador nerăbdarea copiilor și dorința lor de scrie cele mai frumoase scrisori Moșului, îmi place iarna care parcă se încălzește din dorința noastră de a fi mai buni. Și cel mai mult îmi place atmosfera feerică din casă, cu toate lucrurile la locul lor (ceea ce nu se întâmplă în restul timpului J), cu lumânări discrete ascunse pe polițe și parfumul bradului amestecat cu mirosul de portocale. Da! Îmi place bradul NATURAL și nu pot să-mi imaginez Crăciunul cu un brad din plastic în casă.

 Și acum... valul de nemulțumiri, huliri și proteste din partea ecologiștilor, a iubitorilor de natură, a celor care trebuie neapărat să fie de partea cuiva și împotriva altcuiva. Nu mă înțelegeți greșit: și eu sunt o iubitoare de natură și vreau să o protejez, să o păstrez curată și autentică. Însă au început să mă deranjeze cei care luptă și încearcă să-și impună punctul de vedere cu orice preț. Adică spun NU tăierii brazilor. Și spun NU doar pentru că e la modă să susții o cauză și să fii împotriva a ceva, fără să mai filtrezi prin proprii neuroni informația ce vine din jur.

Mi-ar plăcea însă să fiu lăsată să gândesc pentru mine. Astfel, eu susțin comercializarea brazilor naturali. Și vă spun și motivul meu: brazii pe îi găsim în comerț provin din pepiniere de brazi plantați special pentru Crăciun. Nu se taie masiv pădurile pentru ca eu sau tu să avem brad natural în casă. Deci, prefer să susțin și să încurajez plantarea de brazi, în detrimentul producerii lor din plastic în fabrici care consumă energie și poluează mediul.  

Și în loc de final, o întrebare: care e varianta mai nocivă pentru natură - o pepinieră de brazi ce se plantează și replantează pentru tăiere sau o fabrică de mase plastice care produce brazi?

Spune NU implantării de idei nefiltrate! Şi lasă-mă să gândesc în locul meu.

Enjoy and Shine!

 

 

 

Comentarii

  1. Katy, ai și în mine un aliat. Și eu gândesc la fel!

    La mulți ani, cu sănătate și împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si pentru tine, Mircea! Un an nou frumos si implinit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be