Învinge-ţi frica


Everything you can imagine is real. 
Pablo Picasso

Simţi uneori că un monstru furios ţi s-a strecurat în stomac şi încearcă să strângă şi să întindă în acelaţi timp tot ce ai în interior? Sau ca picioarele ţi se înmoaie şi nu mai poţi face nici un pas mai departe?
Frica este cea care te protejează în momentele în care viaţa îţi este în pericol. Ea îţi face corpul să reacţioneze sau să „îngheţe”, după caz, pentru a-ţi proteja viaţa. Este ca o gardă de corp de care ai nevoie pentru a supravieţui.

Şi atunci, de ce să o învingem?

Pentru că, uneori, frica te împiedică să mergi mai departe. Frica de necunoscut de exemplu, te poate opri să ajungi în locuri în care n-ai mai fost, să descoperi lumea aşa cum nu o ştiai dinainte. Cei mai mulţi oameni acceptă să-şi trăiască viaţa în zona lor de confort, fără nici un  efort de a ieşi de acolo, deoarece e comod să stai într-un mediu „călduţ” care îţi este cunoscut, şi cu bune si cu rele.

Dar dacă ieşi din această zonă?! Dacă încerci altceva, ce n-ai mai încercat până acum, ceva ce îţi doresti să faci, dar nu ai avut curajul până acum?
Gândeşte-te care sunt acele aspecte din viaţa ta care îţi plac cu adevarat şi care sunt cele cu care te-ai obişnuit şi nu ai schimbat nimic, doar pentru că e mai comod aşa. Pentru a învinge frica nu-ţi propune să-ţi revoluţionezi viaţa cu o explozie care să ardă totul în preajmă. Fă paşi mici în direcţia în care vrei să porneşti. Vezi dacă într-adevăr e ceea ce îţi doreşti, lasă ca oxigenul să ajungă la flacăra care ţi-a mocnit în secret, în suflet, şi nu ai îndrăznit să ţii cont de ea.

Frica va exista, dar pe măsură ce vei fi convins că te mişti în direcţia bună,  ea se va pierde. Vor fi momente de ezitare, de neîncredere, dar nu-ţi lăsa mintea să o ia în acea direcţie. Aminteşte-ţi unde vrei să ajungi şi de ce.

 „Poti  cuceri aproape orice teamă dacă îţi propui asta. Frica nu există nicăieri, cu excepţia minţii”  (Dale Carnegie).

Respiră adânc şi fă primul pas! Zâmbeşte şi ai încredere. Limita este cea pe care tu ţi-o imaginezi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be