Lucruri simple care te fac să te simţi bine

Într-o vineri dimineaţa... Mă trezesc devreme ca de obicei şi mă pregătesc să merg la serviciu cu gândul la week-end. Mă îmbrac, ajung la serviciu, parchez maşina, opresc motorul şi întind mâna după geanta cu laptop-ul. Nu e... Mă uit în spate pe banchetă, nu e... Offf... am uitat-o acasă.

Porneşte maşina, întoarce, fă drumul încă odată până în capătul celălalt al oraşului. E unul din momentele în care de obicei te enervezi şi îţi adresezi în gând nişte cuvinte pe care probabil nu le-ai spune nimănui (de obicei suntem mult mai aspri cu noi înşine decât cu alţii J).

În acea dimineaţă însă m-am hotărât să mă simt bine. Am dat radioul mai tare, am deschis geamul de la maşină şi am ridicat privirea din asfaltul din faţă spre orizont. Am început să mă simt bine. Soare, vântul îmi bătea în păr, rock'n'roll-ul de la radio cânta într-un ritm electrizant, mirosul de iarbă proaspăt tunsă pe bulevard a invadat maşina.

M-am simţit excelent. Am conştientizat fiecare lucru frumos din jurul meu şi am avut o jumătate de ora care m-a umplut de energie pentru întreaga zi. Energie pozitivă pe care am reuşit să o păstrez.

Dar ideea e că acest sentiment de bine nu vine întotdeauna (sau de cele mai multe ori) de la sine. Ne simţim plictisiţi, frustraţi, demotivaţi, supăraţi si nu facem niciun efort pentru a schimba asta. Dar dacă totuşi depinde de noi starea de spirit pe care o avem?

Mici concluzii:
- în orice context poţi găsi ceva bun, cu condiţia să vrei asta
- conştientizează sentimentele negative pe care le ai şi încearcă să găseşti motivul; odată ce ai recunoscut cauza stării tale, e mult mai uşor să o schimbi
- uneori lucrurile mici îţi pot provoca o stare de exaltare ce să-ţi dea energie pentru întreaga zi
- dacă treci nepăsător pe lângă lucrurile frumoase, ele nu mai contează; e ca şi cum nu ar exista
- oportunităţile există; depinde de noi să le găsim şi să le folosim în favoarea noastră.

"Dacă nu îţi place ceva, schimbă acel lucru, dacă nu îl poţi schimba, schimbă-ţi atitudinea!" (Maya Angelou)

Enjoy and Shine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be