Pledoarie pentru Mulțumesc


Când ai spus ultima oară „Mulțumesc”? Da... probabil că ai făcut-o recent, când ai primit restul la magazin, sau când cineva ți-a urat o zi bună, sau când ai strănutat și ți s-a urat noroc.
Eu mulțumesc destul de frecvent, deoarece e un cuvânt ce îmi face plăcere să-l rostesc. Dar oare îl folosesc din toată inima sau e doar un automatism învățat din copilărie?  
Pornind de la această întrebare mi-a venit ideea unui experiment pe care îl voi face în următoarele 7 zile. Iar dacă ți se pare interesantă, te invit să-l faci și tu și să împărtășești experiența ta.

Experimentul e foarte simplu și constă “doar” în a spune Mulțumesc. Dar nu oricum, ci rostindu-l în mod conștient și cu intenție. În această săptămână mă voi concentra pe a simți acel mulțumesc, dincolo de a o spune doar;  pe a zâmbi și a privi în ochi persoana căreia îi mulțumesc. Și nu mă refer aici la a mulțumi pentru lucruri importante pe care le primești, ci tocmai la acele momente neînsemnate, automate,  în care rostești mulțumesc doar din inerție, deoarece așa te-au învățat cândva părinții că e bine să faci.

Deci... îți mulțumesc dacă vrei să mi te alături în acest experiment și să ne spui experiența ta. Eu voi posta diverse gânduri și întâmplări pe parcursul săptămânii în Comentarii. Te aștept să faci la fel J.
Îți MULȚUMESC!!!

Enjoy and Shine!

Comentarii

  1. După o săptămână, exercițiul de mulțumesc mi-a arătat ceva neașteptat: e important să mulțumești din toată inima nu pentru cel din fața ta, ci, în primul rând, pentru tine. Până la urmă putem influența destul de puțin prin acest gest simplu cum se simt cei din jurul nostru, care poate au avut o zi grea, poate cineva tocmai i-a înjurat, poate au avut o ceartă la telefon acum 5 minute, poate au pe cineva bolnav acasă. Dar depinde de noi în cea mai mare măsură cum ne simțim. Și eu mă simt mult mai bine mulțumind din toată inima pentru ceea ce primesc, decât dacă aș face-o în mod automat. Iar daca asta are un impact pozitiv asupra "beneficiarilor" de mulțumesc (și pot să spun că are în majoritatea cazurilor) atunci efectul este dublat. Și mergi mai departe cu un zâmbet discret în inimă și cu pași zburdalnici și hotărâți.
    O zi cu zâmbet să aveți!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un moment cu tine...

Când noaptea îți devine dușman

Hell isn’t a bad place to be